We4Kids helpt

We proberen steeds inzicht te geven in de gevallen waarin we gezinnen/kinderen in moeilijkheden helpen. Hierna een typische casus die we binnenkrijgen en die we met liefde honoreren.
Efteling Tilburg

Casus Ouders zijn dag en nacht bezig met de zorg van hun 4 kinderen, waaronder een te vroeg geboren tweeling. 2 van de 4 kinderen lijden aan PCD (lijkt qua symptomen op taaislijmziekte), waaronder het meisje van de tweeling. Elke nacht wordt dit meisje 3-4 keer wakker door aanhoudende, langdurige hoestbuien. Het jongetje van de tweeling wordt vaak schreeuwend wakker vanwege nachtangsten. De tweeling slaapt bij de ouders op de kamer als gevolg van ruimtegebrek, ze houden elkaar, maar ook de ouders wakker. De ouders slapen effectief zo’n 2 uur per nacht. Beide ouders zijn uitgevallen op het werk, met een forse achteruitgang in inkomsten tot gevolg. De gemeente zet zich in om verlichting in de situatie te bieden. Ouders zouden daarnaast heel graag een keer met alle kinderen een nachtje weg gaan en dan het liefst naar de Efteling. Hun laatste vakantie is niet door kunnen gaan vanwege de gezondheidssituatie van een van de kinderen.

We4Kids is van mening dat kinderen en ouders in zo’n situatie zonder meer een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarom hebben we dit gezin voor aanstaande kerst een langweekend Efteling aangeboden. Een lid van Kiwanis Club Sittard heeft dit aangevuld met een sauna-bon voor de ouders. We hopen hiermee een bescheiden, maar toch niet onbelangrijke, bijdrage te leveren aan het welbevinden van zowel de kinderen als de ouders van dit gezin.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: